Κορυφαιες πωλησεις

 • Wish Μπάρα Σύκο 30 gr
  Wish Μπάρα Σύκο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο Σύκο,...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Cranberry
  Wish Μπάρα Cranberry 25γρ.

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Δαμάσκηνο 30 gr
  Wish Μπάρα Δαμάσκηνο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Σοκολάτα 30 gr
  Wish Μπάρα Σοκολάτα

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς, Σοκολάτα &...

  0,69 €
 • Wish Bite
  Wish Bite 30gr.

  H Wish Bite είναι η πρώτη ελληνική γκοφρέτα χωρίς ζάχαρη από τη σειρά...

  0,89 €

Προσφορές

Προμηθευτές

Δημοφιλη προϊοντα

Information

L-ARGININE (BASE) 1000mg L-ΑΡΓΙΝΙΝΗ (ΒΑΣΗΣ) 120tabs

Νέο προϊόν

Αργινίνη βάσης και όχι υδροχλωρική αργινίνη

100% vegan (χορτοφαγική)

Περισσότερες λεπτομέρειες

28,00 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Διαιτητικό συμπλήρωμα διατροφής για έντονη μυϊκή δραστηριότητα, ειδικό για αθλητές

Μεταφορές αζώτου. Μυϊκή αναδόμηση και αποκατάσταση. Βασικό συστατικό για μεγάλο εύρος της πρωτεϊνοσύνθεσης.

Ευεργετική σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας.

Αργινίνη βάσης και όχι υδροχλωρική αργινίνη
100% vegan (χορτοφαγική)
Διαιτητικό συμπλήρωμα διατροφής για έντονη μυϊκή δραστηριότητα, ειδικό για αθλητές

Το μόνο διατροφικό συμπλήρωμα αργινίνης στο εμπόριο που είναι αργινίνη βάσης και όχι υδροχλωρική αργινίνη.
Το μόνο διατροφικό συμπλήρωμα αργινίνης που είναι 100% vegan (χορτοφαγικό) από όσπρια και όχι από ζωικές πηγές (ανθρώπινες τρίχες, πούπουλα πάπιας) όπως άλλα συμπληρώματα αργινίνης του εμπορίου.

 Ποια η διαφορά αργινίνης βάσης και αργινίνης HLC (υδροχλωρικής αργινίνης)
Η αργινίνη βάσης προέρχεται από ζύμωση
Η σύγκριση μεταξύ τους δείχνει ξεκάθαρα:
• Η αργινίνη βάσης έχει κορυφαία ποιότητα που είναι πολύ ανώτερη από αυτή της υδροχλωρικής αργινίνης.
• Η αργινίνη βάσης έχει υψηλότερο βαθμό καθαρότητας από την υδροχλωρική αργινίνη. Προκειμένου να επιτευχθεί μια περίπου ίση επίδραση, η ποσότητα παροχής της υδροχλωρικής αργινίνης υπερβαίνει σαφώς την ποσότητα παροχής της αργινίνης βάσης. Η αργινινη βάσης είναι 100% δραστική, σε αντίθεση με την υδροχλωρική αργινίνη που είναι 80% δραστική. Τα 100 mg υδροχλωρικής αργινίνης παρέχουν 80 mg δραστική αργινίνη, ενώ τα 100 mg αργινίνης βάσης παρέχουν 100 mg δραστικής αργινίνης.
• Η αργινίνη βάσης είναι βασική (pΗ μεταξύ 10,5 και 12), ενώ η υδροχλωρική αργινίνη είναι όξινη (pΗ 6 έως 6,5).
• Η αργινίνη βάσης δεν επηρεάζει αρνητικά τη νεφρική απόδοση, ενώ η υδροχλωρική αργινίνη μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη νεφρική απόδοση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του υδροχλωρικού οξέος.
• Η ζύμωση είναι μια καθαρά φυσική διαδικασία, ενώ τα προϊόντα που λαμβάνονται από τη διεργασία εκχύλισης (όπως η αργινίνη HCL) είναι ποικίλης προέλευσης και μπορεί να έχουν μολυνθεί από υπολείμματα.

 Γενικά περί αργινίνης
Η αργινίνη θεωρείται ένα απαραίτητο αμινοξύ που αν και το σώμα φυσιολογικά παράγει αρκετό από αυτό, η συμπληρωματική χορήγηση είναι μερικές φορές απαραίτητη. Για παράδειγμα άνθρωποι με πρωτεϊνικό υποσιτισμό, υπερβολική πρόσληψη λυσίνης, εγκαύματα και μολύνσεις μπορεί να μην έχουν αρκετή αργινίνη. Συμπτώματα έλλειψης αργινίνης περιλαμβάνουν φτωχή θεραπεία τραυμάτων, απώλεια μαλλιών, εξανθήματα, δυσκοιλιότητα και λιπώδες ήπαρ. Η αργινίνη βρίσκεται στα κρέατα, στους ξηρούς καρπούς, στο γάλα, στο τυρί και στα αυγά.

Η αργινίνη είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό της αμμωνίας που παράγεται από τη διάσπαση των πρωτεϊνών. Επίσης χρησιμοποιείται, για να μεταφέρει το άζωτο που χρησιμοποιείται στον μεταβολισμό των μυών. Είναι ένα από τα μπόντυ μπίλντινγκ αμινοξέα και επίσης επηρεάζει διάφορες ορμονικές λειτουργίες. Έχει φανεί ότι διεγείρει τον αδένα της υπόφυσης να παράγει και να εκκρίνει ανθρώπινη αυξητική ορμόνη σε νέους άνδρες σε δόση μεγαλύτερη των τριών γραμμαρίων την ημέρα. Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη βοηθά στο κτίσιμο των μυών, οδηγεί σε αυξημένη μυϊκή δύναμη και τόνο και ενισχύει τον μεταβολισμό του λίπους (αυξάνει το κάψιμο των λιπών), που βοηθά στην απώλεια βάρους. Η αυξητική ορμόνη γενικά φαίνεται ότι αυξάνει τον μεταβολισμό και την ενέργεια. Η αργινίνη έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείροντας τη δραστηριότητα του θύμου και επίσης βοηθά το σώμα να θεραπευτεί από τραύματα. Η πιθανή δράση της L-αργινίνης στο να επισκευάζει τα τραύματα είναι λόγω του ρόλου της να σχηματίζει L-προλίνη, ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλές δόσεις L-αργινίνη αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα αυξάνοντας την παραγωγή και την κινητικότητα του σπέρματος.

Η αργινίνη έχει ενδιαφέρον στη σχέση της με ένα αέριο, το μονοξείδιο του αζώτου, που βρίσκεται σε όλο το σώμα. Η αργινίνη είναι το πρωταρχικό συστατικό που χρησιμοποιείται ως βάση για τον σχηματισμό μονοξειδίου του αζώτου. Όποτε το σώμα ενεργοποιεί το ένζυμο nitric oxide synthase να μετατρέψει την υπερβολική αργινίνη σε κιτρουλίνη (ένα άλλο αμινοξύ), παράγεται μονοξείδιο του αζώτου. Αυτή η δραστηριότητα συμβαίνει κυρίως στο συκώτι. Η ενθάρρυνση του σχηματισμού μονοξειδίου του αζώτου από υψηλά επίπεδα αργινίνης του ήπατος έχει ερευνηθεί από μερικούς ερευνητές ως μια μέθοδος που βοηθά να ρυθμιστεί η πίεση του αίματος και να βελτιωθεί η ανδρική ανικανότητα, επειδή και τα δύο χρειάζονται χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και το μονοξείδιο του αζώτου μπορεί να παράγει αυτό το αποτέλεσμα.

Στο σώμα η αργινίνη χρησιμοποιείται, για να παρακευάσει μονοξείδιο του αζώτου, που μειώνει τη δυσκαμψία των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνει τη ροή του αίματος και βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Ωστόσο η αργινίνη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται μετά από καρδιακή προσβολή. Η αργινίνη αφ’ εαυτής (όχι το μονοξείδιο του αζώτου που παράγει) μειώνει τη χοληστερίνη πολύ πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε άλλο αμινοξύ. Καθημερινές δόσεις των 6-17 γραμμαρίων την ημέρα έχουν μειώσει την LDL χωρίς να μειώνουν την ευεργετική HDL, και το κάνουν αυτό χωρίς παρενέργειες. Εμποδίζει επίσης τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα που μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Οι bodybuilders μπορούν να παίρνουν L-αργινίνη μαζί με L-ορνιθίνη για τις επιδράσεις τους στο κτίσιμο των μυών. Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι η L-αργινίνη και η L-λυσίνη μαζί έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα πιθανόν σε χαμηλότερες δόσεις. Η συμπληρωματική χορήγηση L-αργινίνης σε δόση των 4 γραμμαρίων καθημερινά ήταν επιτυχής στη βελτίωση της γονιμότητας στους άνδρες αυξάνοντας την κινητικότητα του σπέρματος.
Η αργινίνη έχει χρησιμοποιηθεί για τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες. Όπως το γνωστό κλασσικό φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία, η αργινίνη θεωρείται ότι ενισχύει τη δράση του μονοξειδίου του αζώτου, που χαλαρώνει τους μύες που περικυκλώνουν τα αιμοφόρα αγγεία του πέους. Ως αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος διαστέλλονται, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, που βοηθά να διατηρείται μια στύση. Η διαφορά στο πώς λειτουργούν είναι ότι το γνωστό κλασσικό φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία μπλοκάρει ένα ένζυμο που ονομάζεται PDE5, το οποίο καταστρέφει το μονοξείδιο του αζώτου, ενώ η αργινίνη χρησιμοποιείται, για να παρασκευάσει μονοξείδιο του αζώτου.

Σε μια μελέτη 50 άνδρες με στυτική δυσλειτουργία πήραν είτε 5 γραμμάρια L-αργινίνη την ημέρα είτε placebo (εικονικό φάρμακο). Μετά από έξι εβδομάδες περισσότεροι άνδρες στην ομάδα της L-αργινίνης είχαν βελτίωση σε σύγκριση με αυτούς που πήραν placebo.
Η αργινίνη χρησιμοποιείται επίσης για σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες.
Η L-αργινίνη είναι συνήθως καλά ανεκτή σε δόσεις των 3 με 6 γραμμαρίων. Δόση 3 με 4 γραμμαρίων καθημερινά χρειάζεται για την επίτευξη της αυξητικής ορμόνης. Η L-αργινίνη και η L-ορνιθίνη ή η L-αργινίνη και η L-λυσίνη μπορούν να λαμβάνονται συμπληρωματικά σε δόσεις των 500 με 1000 mg η κάθε μία δυο φορές την ημέρα ή 1000 με 1500 mg η κάθε μία πριν τον ύπνο. Για τη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας προτείνεται δόση 2 γραμμαρίων L-αργινίνης δυο φορές την ημέρα. Φυσικά με το συμπλήρωμα αργινίνης βάσης (σε αντίθεση με την υδροχλωρική αργινίνη του εμπορίου) μπορούν να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα με μικρότερες δόσεις. Η συμπληρωματική χορήγηση αργινίνης δεν θα πρέπει να γίνεται συνεχώς για μεγάλη περίοδο. Προτείνεται να χρησιμοποιείται για δυο με τρεις εβδομάδες με ένα διάλειμμα μιας με δυο εβδομάδων. Ένα ισορροπημένο συμπλήρωμα αμινοξέων μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται.

4 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: