Κορυφαιες πωλησεις

 • Wish Μπάρα Σύκο 30 gr
  Wish Μπάρα Σύκο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο Σύκο,...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Cranberry
  Wish Μπάρα Cranberry 25γρ.

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Δαμάσκηνο 30 gr
  Wish Μπάρα Δαμάσκηνο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Σοκολάτα 30 gr
  Wish Μπάρα Σοκολάτα

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς, Σοκολάτα &...

  0,69 €
 • Wish Bite
  Wish Bite 30gr.

  H Wish Bite είναι η πρώτη ελληνική γκοφρέτα χωρίς ζάχαρη από τη σειρά...

  0,89 €

Προμηθευτές

Δημοφιλη προϊοντα

Information

CARBOLYTE

Νέο προϊόν

FRUIT PUNCH FLAVOR

• PERFECT FOR ENDURANCE SPORTS

• CARBS, CAFFEINE & ELECTROLYTES

• 30 SERVINGS PER CONTAINER

Περισσότερες λεπτομέρειες

37,00 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Directions

Directions: Add 1.5 scoops (40g) to 200ml of water and mix well. Effective consumed before and during activity.

Product Description

CarboLyte

Carbohydrates + Electrolytes

Intra-workout endurance sports formula

Biomax Performance Nutrition Carbolyte is a combination of quick release energy, electrolytes and caffeine, which provides a rapid spike in energy and focus.

Carbolyte not only boosts performance in all ranges of sporting activities but also rehydrates your body and replenishes depleted energy stores, meaning you can perform at your best for longer periods of time.

Studies have concluded that caffeine combined with carbohydrates significantly improves performance making this the perfect sports drink for endurance athletes.

Carbolyte is the perfect choice for fueling your body effectively before, during and after exercise.

 

Serving size: 40g (Approx 1.5 scoops)
Servings per container: 30
Suggested use: Add 1.5 scoops (40g) to 200ml of water and mix well. Effective consumed before and during activity.

 

 

Nutrition Facts

Τι είναι τα Intra-Workout συμπληρώματα διατροφής για βελτίωση του χρόνου άσκησης;

Τα Intra- Workout συμπληρώματα διατροφής για βελτίωση του χρόνου άσκησης είναι διατροφικές φόρμουλες που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την ενέργεια, να αναπληρώσουν τα επίπεδα μυϊκού γλυκογόνου κατά την άσκηση και συνάμα την αθλητική απόδοση.

Είναι συνήθως ουσίες σε μορφή σκόνης που αναμειγνύονται στο νερό και πίνονται πριν και κυρίως κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Με ποιο τρόπο τα Intra-Workout συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση σε αγωνίσματα αντοχής?

Η ένταση στα αθλήματα αντοχής ενέχει βασικό ρόλο στην αθλητική απόδοση. Η διατήρηση υψηλού επιπέδου έντασης από την αρχή μέχρι το τέλος της προπόνησης , είναι αυτό που αναζητά ο κάθε αθλητής. Καθώς αυξάνεται ο χρόνος άσκησης η ένταση μειώνεται δραματικά λόγω απώλειας υδατανθράκων και ηλεκτρολυτών.

Όταν τα αποθέματα του γλυκογόνου αρχίζουν να μειώνονται ενδομυϊκά, ξεκινάει πτώση και στην απόδοση του αθλητή. Οι έρευνες έχουν δείξει (Σχήμα 1) ότι ένα μίγμα με σύνθετους υδατάνθρακες κατά την διάρκεια της προπόνησης θα μεγιστοποιήσει τα αποθέματα του γλυκογόνου του αθλητή και θα τον βοηθήσει να συνεχίσει την άσκηση με την ίδια ένταση.

Σχήμα 1. Jeukendrup AE et al., A Step Towards Personalized Sports Nutrition: Carbohydrate Intake During Exercise. SportsMedicine, 2014.

Επιπρόσθετα, οι αθλητές κατά τη διάρκεια άσκησης αντοχής έχουν τεράστιες απώλειες σε ιδρώτα, οι οποίες οδηγούν σε απώλειες ηλεκτρολυτών. Η απώλεια σε ηλεκτρολύτες οδηγεί σε κράμπες, ζαλάδα, σύγχυση και ναυτία. Η απώλεια ηλεκτρολυτών κατά την διάρκεια της άσκησης πρέπει να αναπληρωθεί άμεσα για να βοηθήσει τους αθλητές να διατηρήσουν την απόδοση τους.

Τα Intra- Workout συμπληρώματα διατροφής συνήθως περιέχουν μια μίξη υδατανθράκων και ηλεκτρολυτών. Στα συμπληρώματα νέας γενιάς, έχει παρατηρηθεί η προσθήκη μιας μικρής δόσης Καφείνης, μαζί με υδατάνθρακές και ηλεκτρολύτες να έχει επιπρόσθετο όφελος.

Ας αναλύσουμε τη βιβλιογραφία σχετικά με τα Intra-Workout συμπληρώματα διατροφής.

Η δεξτρόζη είναι ένα απλό σάκχαρο από καλαμπόκι και είναι χημικώς πανομοιότυπη με τη γλυκόζη. Η κύρια ιδιότητα της είναι αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Τα απλά σάκχαρα μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πολύ γρήγορα, ώστε ο ασκούμενος να μπορεί να έχει άμεση παροχή ενέργειας. Παραδείγματα άλλων απλών σακχάρων είναι η γλυκόζη, η φρουκτόζη και η γαλακτόζη.

Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας από καλαμπόκι, ρύζι, άμυλο πατάτας ή σιτάρι, ο οποίος επιτρέπει στους αθλητές να επανακάμψουν και να ενυδατωθούν άμεσα κατά την διάρκεια της άσκησης. Ορισμένες έρευνες δείχνουν επίσης ότι τα συμπληρώματα μαλτοδεξτρίνης μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της αναερόβιας ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της άσκησης υπάρχουν μεγάλες απώλειες ιδρώτα και συνάμα ηλεκτρολυτών. Το ποσοστό απώλειας ιδρώτα διαφέρει σε κάθε άτομο και έχει άμεση σχέση με το ρυθμό εφίδρωσης. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν μεγάλο ρυθμό εφίδρωσης αλλά υπάρχουν άτομα με μεγάλο ρυθμό εφίδρωσης, οι λεγόμενοι “Saltysweaters”, που αφήνουν στο ρουχισμό τους μια έντονη λευκή στάμπα. Μια λευκή στάμπα σημαίνει ότι η συγκέντρωση νατρίου του ιδρώτα είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο, υπάρχει έντονη αφυδάτωση και ο ασκούμενος πρέπει να καταναλώσει άμεσα ηλεκτρολύτες. Ένα μίγμα ηλεκτρολυτών όπως Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Κάλιο, Νάτριο, Φώσφορο οδηγεί σε ταχύτερη αναπλήρωση του ιδρώτα αλλά και των υγρών και διατηρεί την αθλητική απόδοση στο μέγιστο επίπεδο.

 Συμπεράσματα:

Η κατανάλωση ενός συμπληρώματος Intra-Workoutμε Υδατάνθρακές και Ηλεκτρολύτες σε δοσολογίες που επιφέρουν εργογόνο δράση, όπως τοCARBOLYTE της BIOMAX, μπορεί να οδηγήσουν έναν αθλητή σε αποφυγή της αφυδάτωσης, σε αύξηση των επιπέδων του μυϊκού γλυκογόνου, σε βελτίωση του χρόνου άσκησης και σε διατήρηση μια υψηλής έντασης άσκηση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Εφόσον τηρηθούν οι απαραίτητες δοσολογίες, παρατηρείται ότι ένα συμπλήρωμα Intra- Workoutμε Υδατάνθρακές και Ηλεκτρολύτες μπορεί να έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.

Βιβλιογραφία:

 1. Jeukendrup AE et al., Nutrition for endurance sports: marathon, triathlon, and road cycling. J Sports Sci., 2011.
 2. Jensen TE et al., Regulation of glucose and glycogen metabolism during and after exercise. J Physiol. 2012.
 3. Lindsay B. Baker et al., Acute Effects of Carbohydrate Supplementation on Intermittent Sports Performance. Nutrients. 2015.
 4. Jeukendrup AE et al., A Step Towards Personalized Sports Nutrition: Carbohydrate Intake During Exercise. Sports Medicine, 2014.
 5. Sallis, R.E. Fluid balance and dysnatremias in athletes. Curr. Sports Med. Rep., 2008.
 6. Hulston CJ et al., Substrate metabolism and exercise performance with caffeine and carbohydrate intake. Med Sci Sports Exerc., 2008.
 7. Pöchmüller M et al., A systematic review and meta-analysis of carbohydrate benefits associated with randomized controlled competition-based performance trials. J Int Soc Sports Nutr., 2016.
 8. Mahdi Khorshidi-Hosseini et al., Effect of Glutamine and Maltodextrin Acute Supplementation on Anaerobic Power. Asian Journal of Sports Medicine, 2013.
 9. Lindsay B. Baker et al., Exercise intensity effects on total sweat electrolyte losses and regional vs. whole-body sweat [Na+], [Cl−], and [K+]. Eur J Appl Physiol., 2019.

*Να συμβουλεύεστε πάντα τον ιατρό σας, διαιτολόγο σας και γυμναστή σας, πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης.

 

 

20 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: