Κορυφαιες πωλησεις

 • Wish Μπάρα Σύκο 30 gr
  Wish Μπάρα Σύκο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο Σύκο,...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Cranberry
  Wish Μπάρα Cranberry 25γρ.

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Δαμάσκηνο 30 gr
  Wish Μπάρα Δαμάσκηνο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Σοκολάτα 30 gr
  Wish Μπάρα Σοκολάτα

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς, Σοκολάτα &...

  0,69 €
 • Wish Bite
  Wish Bite 30gr.

  H Wish Bite είναι η πρώτη ελληνική γκοφρέτα χωρίς ζάχαρη από τη σειρά...

  0,89 €

Προσφορές

Προμηθευτές

Δημοφιλη προϊοντα

Information

LIVER DETOX 30tabs

Νέο προϊόν

Φόρμουλα αποτοξίνωσης του ήπατος

Περιέχει όλα εκείνα τα βότανα και τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν το συκώτι, όπως εκχύλισμα αγκινάρας, εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου, εκχύλισμα βερβερίδας, σκόνη ταραξάκο, ταυρίνη και ινοσιτόλη

Περισσότερες λεπτομέρειες

28,40 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Κατάλληλο για άτομα που λαμβάνουν αρκετά φάρμακα, που πίνουν αρκετό αλκοόλ ή που έχουν λιπώδη διήθηση του ήπατος.

Το Liver Detox είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος και προστατεύει από ηπατικές παθήσεις. Είναι κατάλληλο για άτομα που λαμβάνουν αρκετά φάρμακα, που πίνουν αρκετό αλκοόλ ή που έχουν λιπώδη διήθηση του ήπατος και αυξημένα ηπατικά ένζυμα, για άτομα με αυξημένη χοληστερίνη και προβλήματα με τη χολή, αλλά και προληπτικά για την καλύτερη υγεία του ήπατος και γενικότερα για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Το Liver Detox περιέχει όλα εκείνα τα βότανα και τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν το συκώτι, όπως εκχύλισμα αγκινάρας, εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου (80% σιλυμαρίνη), εκχύλισμα βερβερίδας, σκόνη ταραξάκο (πικραλίδα), ταυρίνη και ινοσιτόλη.

Το συκώτι είναι το κεντρικό χημικό εργαστήριο του σώματός μας και παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό. Η πιο σημαντική μεταβολική λειτουργία του ήπατος είναι η αποτοξίνωση, η απενεργοποίηση και η απόρριψη των τοξικών χημικών, των φαρμάκων και των ορμονών, τόσο αυτών που παράγονται από το σώμα όσο και αυτών που προέρχονται από εξωτερικές πηγές. Σε μια εποχή που νέες τοξίνες εισάγονται καθημερινά είναι απαραίτητο όσο ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι το συκώτι μας είναι υγιές. Ένας τρόπος για την αποτοξίνωση του συκωτιού μας είναι η λήψη συγκεκριμένων βιταμινών και βοτάνων που περιέχονται στο Liver Detox.

Υπάρχουν πέντε τρόποι με τους οποίους τα συστατικά του Liver Detox μπορούν να συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του ήπατος:

α) προστατεύουν το συκώτι από τοξική βλάβη

β) επαναφέρουν το συκώτι ύστερα από τοξική βλάβη

γ) διεγείρουν το συκώτι για την παραγωγή χολής

δ) διεγείρουν την παραγωγή των κυττάρων Kuppfer (αυτά τα κύτταρα που βρίσκονται στο ήπαρ αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος)

ε) διεγείρουν την ηπατική αποτοξινωτική διαδικασία.

 

ΑΓΚΙΝΑΡΑ
Η αγκινάρα έχει μια φήμη που εκτείνεται πέρα από τη μαγειρική χρήση. Έχει εδώ και καιρό χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της πέψης και για ηπατικά προβλήματα, αλλά πιο πρόσφατη έχει γίνει δημοφιλές ως ένα υπολιπιδαιμικό.
Η αγκινάρα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσπεψίας, ιδιαίτερα μετά από ένα γεύμα με πολλά λίπη. Αυτό οφείλεται στη χολεκκριτική δράση του φυτού. Η αγκινάρα δηλαδή αυξάνει τη ροή της χολής. Σε μια μελέτη με 553 άτομα που έπασχαν από πεπτικές διαταραχές, η χορήγηση 320-640 mg τυποποιημένου εκχυλίσματος αγκινάρας τρεις φορές την ημέρα φάνηκε ότι μειώνει τη ναυτία, τους πόνους στην κοιλιά, τη δυσκοιλιότητα και τον μετεωρισμό σε πάνω από το 70% των συμμετεχόντων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η αγκινάρα μειώνει τη χοληστερίνη. Τα καφεοϋλκουϊνικά οξέα και τα φλαβονοειδή, συστατικά της αγκινάρας φαίνεται ότι παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος των επιδράσεων του φυτού.
Η αγκινάρα βοηθά επίσης στον ίκτερο και την ιογενή ηπατίτιδα και είναι γενικά ευεργετική για το συκώτι. Η ενίσχυση της παραγωγής χολής που κάποιος έχει τρώγοντας αγκινάρες μπορεί να αποδοθεί στο συστατικό cynarin, το οποίο είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία του συκωτιού. Η χολή που το συκώτι σας παράγει, βοηθά να αποβληθούν επικίνδυνες τοξίνες. Οι αγκινάρες περιέχουν επίσης το φλαβονοειδές silymarin, ένα ισχυρό ηπατοπροστατευτικό συστατικό. Η silymarin αποτρέπει τη διαδικασία της υπεροξείδωσης των λιπιδίων να συμβεί στις κυτταρικές μεμβράνες των ιστών του συκωτιού, κάνοντας έτσι την αγκινάρα ένα ισχυρό όπλο για την υγεία του συκωτιού σας.
Η Cynarin είναι μια ένωση –μια φαινόλη-, που οι ειδικοί πιστεύουν στηριζόμενοι σε έρευνες ότι είναι υπεύθυνη για χολαγωγές και χολορετικές ιδιότητες:
• Χολαγωγό – ένας φαρμακευτικός παράγοντας, το οποίο προωθεί την απαλλαγή της χολής από το σύστημα, καθαρίζοντας το προς τα κάτω
• Χολερετικό – μια ουσία που διεγείρει την παραγωγή χολής στο ήπαρ
Αυτές οι δύο λειτουργίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ευημερία του ήπατος. Αυτό συμβαίνει διότι, εάν η χολή δεν μεταφέρεται επαρκώς στη χοληδόχο κύστη, το ήπαρ έχει αυξημένο κίνδυνο να υποστεί βλάβη.
Αρκετές μελέτες έχουν τεκμηριώσει δυναμικό αγκινάρας για να βοηθήσει τα άτομα με χρόνια ηπατική νόσο:
Όπως δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου 2010 του Biological Trace Element Research, από επιστημονικούς ερευνητές από την Τουρκία διερευνήθηκε η επίδραση του εκχυλίσματος αγκινάρας στο ήπαρ. Βρήκαν ότι το εκχύλισμα αγκινάρας μειώνει την εναπόθεση λίπους και χοληστερόλης στο ήπαρ.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19652921, Effect of artichoke leaf extract on hepatic and cardiac oxidative stress in rats fed on high cholesterol diet, Küçükgergin C, et al, Retrieved October 14, 2010, Biological Trace Element Research, June 2010
Όπως δημοσιεύεται στην έκδοση της Πειραματικής Παθολογίας και Τοξικολογίας τον Σεπτέμβριο του 2008, ερευνητές ερεύνησαν αν η προ-θεραπεία με εκχύλισμα αγκινάρας μπορούσε να προστατεύσει από ηπατική βλάβη. Βρήκαν ότι το εκχύλισμα αγκινάρας χορηγείται πριν από την έκθεση σε μια γνωστή τοξίνη του ήπατος και καταδεικνύει την ικανότητα να αποτρέψει σε σημαντικό βαθμό την ηπατική βλάβη.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18583118, Effect of pretreatment with artichoke extract on carbon tetrachloride-induced liver injury and oxidative stress, Mehmetçik G, et al, Retrieved October 14, 2010

Όπως δημοσιεύεται στην έκδοση του Nutrition and Cancer 2008, Ιταλοί ερευνητές αξιολόγησαν τις προστατευτικές για το ήπαρ επιδράσεις του εκχυλίσματος αγκινάρας σε ανθρώπινες κυτταρικές σειρές ήπατος. Βρήκαν ότι το εκχύλισμα αγκινάρας επιδεικνύει μια σημαντική αντιοξειδωτική δράση ικανή να προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από βλάβες. Επιπλέον, το εκχύλισμα αγκινάρας στις αρχικές μελέτες φαίνεται ότι μπορεί να παρεμποδίζει την εξέλιξη του καρκίνου σε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18444161, Antioxidative and apoptotic properties of polyphenolic extracts from edible part of artichoke (Cynara scolymus L.) on cultured rat hepatocytes and on human hepatoma cells, Miccadei S, et al, Retrieved October 14, 2010

 ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ (ΣΙΛΥΜΑΡΙΝΗ)
Η θεραπευτική χρήση του milk thistle ξεκινά πριν 2000 χρόνια. Το γαϊδουράγκαθο έχει μακρά ιστορία επιτυχούς θεραπείας ηπατικών ασθενειών, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα.
Τα εκχυλίσματα του γαϊδουράγκαθου έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν το συκώτι από μια μεγάλη ποικιλία τοξινών, συμπεριλαμβανομένης της ακεταμινοφαίνης, της αιθανόλης και του τετραχλωριδίου του άνθρακα.
Διάφοροι μηχανισμοί δράσης μπορούν να συμβάλλουν στις ηπατοπροστατευτικές επιδράσεις του γαϊδουράγκαθου. Η silymarin από το γαϊδουράγκαθο έχει φανεί ότι έχει αντιοξειδωτικές επιδράσεις και ότι προστατεύει από την εκκένωση της γλουταθειόνης, ενός από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά το  ήπατος. Η silymarin έχει επίσης βρεθεί ότι εμποδίζει το ένζυμο λιποοξυγενάση, που προάγει τις φλεγμονές. Άλλα ευρήματα δείχνουν ότι τα εκχυλίσματα του γαϊδουράγκαθου διεγείρει την ανάπλαση των ιστών του ήπατος (48). Tα εκχυλίσματα του γαϊδουράγκαθου έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στους ηπατικούς ιστούς.
Τα εκχυλίσματα του γαϊδουράγκαθου έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της οξείας και χρόνιας ηπατίτιδας. Σε ασθενείς με οξεία ιογενή ηπατίτιδα, η θεραπεία με σιλυμαρίνη βοήθησε να συντομευθεί ο χρόνος θεραπείας και να βελτιωθούν διάφοροι δείκτες ηπατικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της χολερυθρίνης και των ηπατικών ενζύμων aspartate αμινοτρανσφεράση (AST) και αλανίνη αμινοτρανσφεράση (ALT). Στα άτομα με χρόνια ηπατίτιδα, έξι μήνες καθημερινής χορήγησης σιλυμαρίνης προκάλεσε παρόμοια βελτίωση στα ηπατικά ένζυμα.
Το γαϊδουράγκαθο ωφελεί επίσης την ηπατική υγεία των ανθρώπων με κίρρωση και αλκοολική ασθένεια του ήπατος. Όταν χορηγήθηκε σε άτομα με αλκοολική ασθένεια του ήπατος, η σιλυμαρίνη συνέβαλε να μειωθούν η υψηλή χολερυθρίνη και τα ηπατικά ένζυμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Το milk thistle συνέβαλε επίσης να βελτιωθούν οι ιστοί των ηπατικών κυττάρων, όπως εξακριβώθηκε από ιστολογική βιοψία του ήπατος. Μακρόχρονη χορήγηση γαϊδουράγκαθου για τρία χρόνια βελτίωσε τα ποσοστά επιβίωσης σε ασθενείς με κίρρωση του ήπατος.

 ΒΕΡΒΕΡΙΔΑ
Η Βερβερίδα είναι ένα από τα καλύτερο βότανα για τη διόρθωση της λειτουργίας του ήπατος και την ενίσχυση της ροής της χολής. Είναι επίσης κατάλληλη σε περιπτώσεις ίκτερου που οφείλονται σε συμφόρηση του ήπατος.
Ειδικότερα, χορηγείται ως πικρό τονωτικό και ευστόμαχο, επί δυσπεψίας και λειτουργικών διαταραχών του ήπατος, καθώς θεωρείται ότι ασκεί ρυθμιστική και εξισορροπιστική δράση στους μηχανισμούς της πέψης. Σε μεγαλύτερες δόσεις εμφανίζει καθαρτική δράση και δίνεται κατά της δυσκοιλιότητας. Προτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις ίκτερου και διαταραχών στο σύστημα παραγωγής και απαγωγής της χολής αλλά και επί αδυναμίας (υδρωπικίας).
(B.P.C., 1923; Grieve, 1979; Ζαχαρόπουλος, 1972).
Η βερβερίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εντερίτιδας και της διάρροιας (Grieve, 1979; Ye et al, 1993), όπως και της χολοκυστοπάθειας (Assenov et al, 1989)

 ΣΙΣΑΝΤΡΑ
H σισάντρα είναι ένα άγριο μούρο που πολλοί την ονομάζουν «κινέζικη μανόλια». Γνωστό εδώ και αιώνες σαν ένα από τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά φυτικά προσρμογόνα.
Οι ιδιότητές της είναι κυρίως τονωτικές και ενδυναμωτικές ενώ πολλές έρευνες έχουν τεκμηριώσει την ηπατοπροστατευτική της ικανότητα.
Τα κύρια συστατικά της είναι οι λιγνάνες σχιζανδρίνες Α F,G,N,J. Αρκετές σχιζανδρόλες καθώς και βιταμίνες C και Ε.
Η ΗΠΑΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ
Από τις αρχές του 70 είχε δειχθεί ότι οι καρποί της έχουν την ικανότητα να μειώνουν πολύ τα επίπεδα της τρανσαμινάσης SGPT σε ασθενείς που έπασχαν από χρόνια ιογενή ηπατίτιδα.
Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι τα κύρια συστατικά της δρόγης έχουν δράση και στην οξεία και χρόνια ηπατίτιδα, σε ηπατίτιδα που οφείλεται σε φαρμακοληψία, και στην κίρρωση του ήπατος.
Η χορήγηση υψηλών δόσεων της δρόγης επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα τα ηπατικά ένζυμα στο 70% των περιπτώσεων μέσα σε ένα μήνα.
Ακόμη, αποτρέπει την πραγματοποίηση πολλών ιστολογικών μεταβολών όπως η ίνωση, αποτρέπει την αποικοδόμηση του λίπους, την κυτταρική νέκρωση και την διήθηση των κυττάρων σε φλεγμονώδεις ιστούς.
Σήμερα, η σισάντρα, χρησιμοποιείται ευρέως για να βελτιώσει τις ηπατικές λειτουργίες αλλά και για να προσφέρει προστασία σε ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
•    ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΚΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ
•    ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΑΣΚΟΡΒΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΤΟ ΗΠΑΡ
•    ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΙΠΙΔΙΚΗ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΩΣΗ ΣΤΑ ΗΠΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΑ
•    ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ
•    ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΠΑΤΟΤΟΞΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΑΛΚΟΟΛ, ΦΑΡΜΑΚΑ) ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΟΛΕΣΤΑΣΗ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΠΑΡ
•    ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΣΜΑ
•    ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
•    ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ mRNA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ
•    ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΡΟΗ ΣΤΟ ΗΠΑΡ

 ΚΙΧΩΡΙΟ
Γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αναφέρεται ήδη στον πάπυρο του Ebers 4.000 χρόνια π.Χ.. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος αναφέρονται στο είδος αυτό με τις ονομασίες κιχόρη ή κιχόριον, ήμερος Σέρις, πικρίδα κ.ά. Ο Γαληνός το ονομάζει «φίλο του συκωτιού».
Πικρό τονωτικό, στομαχικό, διουρητικό, ελαφρά χολαγωγό και καθαρτικό.. Ο Said (1982) στο βιβλίο ”Diseases of the liver: Greco-Arab concepts” αναφέρει επιπλέον για το κιχώριο ότι οι λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τα σπέρματα του φυτού σε διάφορες συνταγές για τη θεραπεία ασθενειών του ήπατος και της χολής. Βασιζόμενοι σε αυτή την αναφορά πρόσφατα οι Gilani και Janbaz (1994) έδειξαν, δημιουργώντας ηπατική βλάβη σε πειραματόζωα με CCl4 και acetaminophen, ότι το εκχύλισμα σπερμάτων κιχωρίου έχει ηπατοπροστατευτική δράση και μάλιστα έντονη.

 ΜΕΝΤΑ
Το αρσενικό, τεκμηριωμένο καρκινογόνο για τον άνθρωπο, είναι ένα φυσικό μεταλλοειδές που περιέχεται στα τρόφιμα, το έδαφος και το νερό. Μικρές δόσεις αρσενικού απελευθερώνοται στο περιβάλλον, μέσω φυσικών και ανθρωπογενών διεργασιών
Tchounwou PB, Wilson BA, Ishaque A. Important considerations in the development of public health advisories for arsenic and arsenic containing compounds in drinking water. Rev Environ Health 1999;14:1–19.
Υψηλές ή και μέτριες εκθέσεις σε αρσενικό δημιουργούν τοξικότητα στο συκώτι. Επιδημιολογικές μελέτες έχουν μάλιστα δείξει μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην τοξίνωση από αρσενικό και τον καρκίνο του συκωτιού
6,10 Calderon J, Navarro ME, Jimenez-Capdeville ME et al. Exposure to arsenic and lead and neuropsychological development in Mexican children. Environ Res 2001;85:69–76.
Chiou HY, Chiou ST, Hsu YH et al. Incidence of transitional cell carcinoma and arsenic in drinking water: a follow up study of 8102 residents in an arseniasis-endemic area in north-eastern Taiwan. Am J Epidemiol 2001;153:411–8.
Επειδή πολλοί από τους χημικούς χηλοποιητές των βαρέων μετάλλων και του αρσενικού εχουν σημαντικές κατά περίσταση παρενέργειες, η επιστημονική κοινότητα στράφηκε στην επισήμανση φυσικών ουσιών και μεθόδων για την επίλυση της ανάγκης αυτής
18 Mehta A, Flora SJS. Possible role of metal redistribution, hepatotoxicity and oxidative stress in chelating agents induced hepatic and renal metallothionein in rats. Food Chem Toxicol 2001;39:1029–38.
Ειδικά για την εξουδετέρωση του κινδύνου για το αρσενικό ένα φυτικό εκχύλισμα της Mentha piperita παρουσιάζει πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα σε αρκετές μελέτες και δοκιμές.
Rastogi RP, Mehrotra BN. Compendium of Indian Medicinal Plants, Vol. 3 (1980–81). CDRI and PID, New Delhi, India, 1991;420.

 ΤΑΥΡΙΝΗ
Η ταυρίνη ως θειούχο αμινοξύ στηρίζει την παραγωγή χολής η οποία είναι απαραίτητη για την γαλακτωματοποίηση, την πέψη και την απορρόφηση των διαιτητικών λιπών.

 ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
Είναι ζωτική για την δημιουργία πολλών σπουδαίων ουσιών όπως νουκλεϊκά οξέα, επινεφρίνη, χολίνη, λεκιθίνη, καρνιτίνη, μελατονίνη, κολλαγόνο, σερίνη, κρεατίνη, και διμεθυλεθανολαμίνη. Επιπλέον, η μεθειονίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικός παράγοντας βοηθώντας στην αποβολή βαρέων μετάλλων από το σώμα. Η μεθειονίνη διεγείρει την διαμόρφωση της γλουταθειόνης. Ως αντιοξειδωτικό, προστατεύει το σώμα από τις επιδράσεις της ακτινοβολίας. Η μεθειονίνη είναι αμινοξύ με δράση παρόμοια με της χολίνης ως κύριος λιποτροπικός παράγοντας ο οποίος προλαμβάνει την υπερφόρτωση λίπους στο ήπαρ και διευκολύνει την κυκλοφορία των λιπιδίων που περιέχονται στην τροφή.

 ΧΟΛΙΝΗ (BITRATE) – ΙΝΟΣΙΤΟΛΗ
Η χολίνη και η ινοσιτόλη ενισχύουν τον μεταβολισμό του λίπους στο συκώτι.
Είναι γνωστό προ καιρού, ότι η χολίνη είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία του συκωτιού. Η έλλειψή της οδηγεί στην δραματική επιδείνωση της φυσιολογικής κατάστασης και σε γρήγορο θάνατο των καλλιεργημένων κύτταρων του συκωτιού, λεγόμενα in-vitro. Στα πειραματόζωα η έλλειψη χολίνης οδηγεί γρήγορα σε καρκίνο του συκωτιού. Η παρακολούθηση υγειών εθελοντών, οι οποίοι δέχτηκαν να λάβουν ελλειπή σε χολίνη τροφή δείχνουν, ότι μόνο για μερικές βδομάδες οδηγεί σε δυσλειτουργίες του συκωτιού.

 ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ
Η θετική επίδραση της βιταμίνης C στο ήπαρ επιτυγχάνεται μέσω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της. Σαν πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό η βιταμίνη C παρέχει προστασία από την οξείδωση και άρα από την γήρανση και τον εκφυλισμό όλα τα ηπατικά κύτταρα. Η βιταμίνη μπορεί να ξεπλύνει τις τοξίνες και τα λίπη από το συκώτι, εμποδίζοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κίρρωσης του ήπατος.

 ΧΛΩΡΕΛΛΑ
Απομακρύνει το βλαβερά μέταλλα, τα φυτοφάρμακα και το αλκοόλ από τον οργανισμό. Η chlorella μπορεί να βοηθήσει το σώμα στην αποτοξίνωση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η χλωροφύλλη της chlorella βοηθά για να καθαρίσει το έντερο, το συκώτι και το αίμα.

 ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ
Η κουρκουμίνη και τα ανάλογα της παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αναστέλλουν τη δράση του ενζύμου λίπο-οξυγενάση, μειώνοντας τη λιπιδική υπεροξείδωση, δηλαδή την οξειδωτική αποσύνθεση των λιπών, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Παράλληλα, ενισχύει ή συμφωνά με άλλες μελέτες διατηρεί τη δράση των ενζυμικών (π.χ. υπεροξειδάση δισμουτάση, καταλάση και υπεροξειδάση της γλουταθειόνης), αλλά και των μη-ενζυμικών (π.χ. βιταμίνες C και E) αντιοξειδωτικών του ήπατος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προστατεύεται το συκώτι από ουσίες που προκαλούν οξειδωτικές βλάβες στους ιστούς του μέσω της δημιουργίας ελεύθερων ριζών.
Έχει αναφερθεί πως η κουρκουμίνη συντελεί στον έλεγχο των λιπιδίων και της γλυκόζης στο αίμα. Παράλληλα, επιδρά αρνητικά στα γονίδια εκείνα που σχετίζονται με τη γλυκονεογένεση. Μέσω του πιο πάνω μηχανισμού, ελέγχονται τόσο τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, όσο και η αποθήκευση λίπους στην κοιλιακή χώρα, η οποία και σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση λιπώδους διήθησης στο συκώτι. Η χορήγηση κουρκουμινοειδών προστατεύει το συκώτι από τη συσσώρευση λίπους, ανεξαρτήτως της αίτιας ή αιτιών που προκαλούν την εν λόγω διαταραχή. Το εκχύλισμα του turmeric δρα ως χολαγωγό, συντελώντας στον ομαλό μεταβολισμό των λιπών και την τόνωση του ήπατος.
Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δώσει ενδείξεις ότι μπορεί να προστατέψει το ήπαρ από ένα μεγάλο αριθμό βλαβερών ουσιών, όπως το τετραχλωρίδιο του άνθρακα, η βενζόλη, η ακεταμινοφένη και το διχλωροβενζόλιο. Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε μια ομάδα οργανικών χημικών ουσιών, που είναι πιθανό να διηθηθούν στον υδροφόρο ορίζοντα ή να εκχυθούν σε λίμνες, από εργοστάσια χημικών, πλαστικών ή πετρελαίου ή ακόμα και δεξαμενές αποθήκευσης βενζίνης, μολύνοντας ουσιαστικά το νερό που πίνουμε.

 REISHI
Από τα πιο αναγνωρισμένα είδη για την δυνατότητα τους να ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μανιτάρι αυτό θεραπεύει την βρογχίτιδα, την ηπατίτιδα, την στεφανιαία νόσο, το έλκος, τις ημικρανίες. Ακόμη πιστεύεται ότι μπορεί να ρυθμίζει το σάκχαρο, να μειώνει την χοληστερίνη και να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες παρέχοντας αντικαρκινική προστασία, μακροζωία και αντιγήρανση.
Το Reishi ενεργοποιεί το μεταβολισμό των λιπαρών, μειώνοντας την εναπόθεση τους στα εσωτερικά όργανα του σώματος.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά του αποδυναμώνουν το σχηματισμό λιπώδους ήπατος.
Μελέτες δείχνουν ότι επαναφέρει τις τιμές SGPT – SGOT σε κανονικά επίπεδα. Η χορήγηση Reishi μαζί με γλουτοθειόνη σε ασθενείς με κατεστραμμένο συκώτι αποδείχθηκε πραγματικά ευεργετική. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το Reishi μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του βαθμού μεταφοράς τοξινών έξω από το σώμα, δρώντας έτσι σαν μέσον προφύλαξης και αποτοξίνωσης του ήπατος.

 ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
Τα αιθέρια έλαια και οι πτητικές φαινολικές ενώσεις του φασκόμηλου έχουν επίσης σημαντική αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών.

 ΣΙΤΑΚΕ
Είναι εξαιρετική πηγή των σημαντικότατων αμινοξέων: λευκίνη και λυσίνη.
Τα μανιτάρια περιέχουν το φυτικό συστατικό λεντινάνη το οποίο σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορεί να μειώσει και να θεραπεύσει τους καρκινικούς όγκους και να ενισχύσει την άμυνα των κυττάρων του οργανισμού. Η λεντινάνη εκτός αυτού, έχει την ιδιότητα να προκαλεί την παραγωγή της ιντερφερόνης που είναι σπουδαίο όπλο για να μπορεί ο οργανισμός μας να καταπολεμά τις μολύνσεις.
Βοηθά την καταπολέμηση της υψηλής πίεσης του αίματος και την καρδιακή νόσο, συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης, και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με ηπατίτιδα, HIV / AIDS, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και της νόσου Lyme. Βοηθά το σώμα στην αντίσταση από τις λοιμώξεις και ιούς.

 ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ
Τα κύρια αντιοξειδωτικά στοιχεία της σπιρουλίνας δρουν κατά του καρκίνου και της πρόωρης γήρανσης. Επίσης καθαρίζει το αίμα απομακρύνοντας τις τοξίνες και διεγείρει τη λειτουργία όλων των ιστών και οργάνων του σώματος, ιδιαίτερα το ήπαρ, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

 ΑΛΦΑ ΤΟΚΟΦΕΡΟΛΗ
Χρήσιμη και απαραίτητη, σε συνεργεία με την βιταμίνη C αλλά και με τα υπόλοιπα φυτικά συστατικά του σκευάσματος προσφέρουν την σημαντική αντιοξειδωτική προστασία στα ηπατικά κύτταρα.

 ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Β
Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος των Β έχουν άμεση σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού. Η δε σχέση αυτή είναι αμφίδρομη. Κακή ηπατική λειτουργία, επιβαρυμένο με τοξίνες συκώτι, ή παθολογικές βλάβες του συκωτιού επιφέρουν πάντα ανεπάρκειες στις περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος των Β.
Από την άλλη πλευρά το συκώτι επηρεάζεται άμεσα όταν υπάρχει έλλειψη και ανεπάρκεια στις βιταμίνες αυτές γιατί ουσιαστικά επηρεάζεται αρνητικά και ο μεταβολισμός των τροφών αλλά και ο μηχανισμός διαχείρισης του γλυκογόνου.

 ΠΥΡΙΔΟΞΙΝΗ  
Ρυθμίζει την χοληστερίνη στο αίμα.

 ΚΥΑΝΟΚΟΒΑΛΑΜΙΝΗ  
Η έλλειψή της είναι πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζουν οι αμιγώς χορτοφάγοι. Ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός στην σύνθεση και τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην προστασία της λειτουργίας του συκωτιού, στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην άμυνα του οργανισμού.

 ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ
Σήμερα όταν λέμε μαγιά μπύρας, αναφερόμαστε στην διατροφική μαγιά η οποία παράγεται από καλλιέργεια του μύκητα Saccharomyces Cerevisiae.
Κατ’ αρχάς χρησιμοποιήθηκε για την απαραίτητη ζύμωση στην δημιουργία μπύρας από όπου πήρε και το όνομά της.
Ήταν γνωστή η χρήση της και η διατροφική της αξία από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μεταλλικών αλάτων και κυρίως βιταμινών ειδικά του συμπλέγματος Β. Καταπολεμά τις χρόνιες διάρροιες μιας και βελτιώνει την εντερική χλωρίδα. Αντιμετωπίζει τις χρόνιες δυσπεψίες. Είναι χρήσιμη στην ρύθμιση της χοληστερίνης.

 ΒΗΤΑ ΓΛΥΚΑΝΕΣ
Οι βήτα γλυκάνες είναι πολυσακχαρίτες που αποτελούνται από μόρια γλυκόζης που εξάγονται και καθαρίζονται από τα κυτταρικά τοιχώματα της απλής ζύμης αρτοποιίας. Υπάρχουν σε έναν μεγάλο αριθμό φυσικών πηγών, όπως η μαγιά των αρτοποιών και σε αρκετούς τύπους μανιταριών, όπως το μανιτάρι πλευρώτους.
Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι οι βήτα-γλυκάνες μπορούν να τονώσουν διάφορες πτυχές της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, όπως η φαγοκυττάρωση και η παραγωγή ιντερλευκίνης. Οι Βήτα γλυκάνες χρησιμοποιούνται για την υψηλή χοληστερόλη, τον διαβήτη, για να εμποδιστεί η μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και για την στήριξη στην αντιμετώπιση των HIV / AIDS. Ακόμη οι Β-γλυκάνες χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σε άτομα των οποίων οι άμυνες έχουν αποδυναμωθεί από παθήσεις όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ή φυσική και συναισθηματική πίεση ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία.

17 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: