Κορυφαιες πωλησεις

 • Wish Μπάρα Σύκο 30 gr
  Wish Μπάρα Σύκο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο Σύκο,...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Cranberry
  Wish Μπάρα Cranberry 25γρ.

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Δαμάσκηνο 30 gr
  Wish Μπάρα Δαμάσκηνο

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένο...

  0,69 €
 • Wish Μπάρα Σοκολάτα 30 gr
  Wish Μπάρα Σοκολάτα

  Φυσική Μπάρα Ενέργειας με Μέλι, Ξηρούς Καρπούς, Σοκολάτα &...

  0,69 €
 • Wish Bite
  Wish Bite 30gr.

  H Wish Bite είναι η πρώτη ελληνική γκοφρέτα χωρίς ζάχαρη από τη σειρά...

  0,89 €

Προμηθευτές

Δημοφιλη προϊοντα

Information

TerraNova Chromium Cinnamon Lipoic Acid Complex 50 φυτικές κάψουλες

Νέο προϊόν

Το συμπλήρωμα διατροφής Chromium, Cinnamon & Lipoic Acid Complex της Terranova, συνδυάζει πικολινικό χρωμίου με άλφα λιποϊκό οξύ και φλοιό κανέλας φρέσκιας ψυχρής ξήρανσης και συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και στη μείωση της ινσουλινοαντίστασης.

Περισσότερες λεπτομέρειες

20,90 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Δράσεις

 • Βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου.
 • Υποστηρίζει τους νευρώνες, των οφθαλμούς, το καρδιαγγειακό και το ουροποιητικό σύστημα.
 • Βελτιώνει τους δείκτες του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Κύρια συστατικά & οφέλη

 • Ρίζωμα & ρίζα τζίντζερ: συμβάλλει στη διαδικασία της πέψης.
 • Μαϊντανός: βοηθούν στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος και στην υγεία του προστάτη.
 • Πίτουρο ρυζιού: πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

 Το συμπλήρωμα διατροφής Chromium, Cinnamon & Lipoic Acid Complex της Terranova είναι 100% φυσικό

Περιεκτικότητες ανά κάψουλα Terranova Chromium, Cinnamon & Lipoic Acid Complex

 • Alpha Lipoic Acid 150mg
 • Quercetin 50mg
 • Zinc10mg
 • Astaxanthin 500μg
 • Chromium 200μg
 • Vegetarian Capsule Shell 236mg

 Magnifood Complex 975mg:

 • Cinnamon Bark 700mg
 • Stabilised Rice Bran 125mg
 • Matcha Green Tea Ceremonial Grade AAA-ORGANIC 50mg
 • Ginger Rhizome (fresh freeze dried – ORGANIC) 50mg
 • Parsley (fresh freeze dried – ORGANIC) 50mg

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.
 • Ιδανικό για vegetarian και vegans.

Συνιστώμενη δοσολογία: 1-2 κάψουλες Chromium, Cinnamon & Lipoic Acid Complex της Terranova την ημέρα, με το φαγητό.

Έλεγχος του σωματικού βάρους: υπάρχει σύμμαχος;

Το ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή η ενέργεια που καταναλώνουμε και η ενέργεια που δαπανάμε καθημερινά, είναι η βασική παράμετρος που επηρεάζει το σωματικό μας βάρος. Ωστόσο, η ενέργεια που προσλαμβάνουμε από τα τρόφιμα μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας οδηγούν στην κατανάλωση τροφίμων, όπως βιολογικοί, συναισθηματικοί, περιβαλλοντικοί κα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που μας οδηγούν στην κατανάλωση τροφίμων;

Η πείνα είναι ο βασικότερος λόγος που μας οδηγεί στην κατανάλωση τροφής καθώς προέρχεται από τη βιολογική ανάγκη του οργανισμού για διατήρηση των λειτουργιών του. Η πείνα είναι το αίσθημα που προκαλείται από την έκκριση διαφόρων ορμονών και ικανοποιείται από τη λήψη της τροφής. Ωστόσο, η πείνα δεν είναι ο μοναδικός λόγος που καταναλώνουμε τροφή. Πολύ συχνά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού, δηλαδή με την πρόσληψη τροφίμων σε απόκριση των έντονων συναισθηματικών καταστάσεων. Επιπλέον, περιβαλλοντικοί λόγοι μπορεί να μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση τροφίμων, όπως τα γιορτινά τραπέζια ή τα γενέθλια ή ακόμη και μας κεράσουν κάποιο γλυκό στον εργασιακό μας χώρο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες που μπορεί να μας οδηγήσουν στην υπερκατανάλωση φαγητού, μπορούν εν δυνάμει να οδηγήσουν στην αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Σίγουρα, ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο, με υγιεινές επιλογές γευμάτων και σνακ προσαρμοσμένο στις διατροφικές ανάγκες του κάθε ατόμου σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα είναι απαραίτητα για τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα που να βοηθά στην απώλεια του σωματικού βάρους;

Κατά καιρούς, πολλά συμπληρώματα γίνονται δημοφιλή καθώς λαμβάνουν μεγάλη προβολή ως «αδυνατιστικά» καθώς υπόσχονται γρήγορη και άμεση απώλεια βάρους χωρίς κούραση και κόπο. Όμως, πολύ γρήγορα αποσύρονται είτε ως επιβλαβή για την υγεία είτε γιατί το αποτέλεσμά τους είναι παροδικό και δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Παρ’ όλα αυτά , υπάρχουν κάποια συστατικά των τροφίμων τα οποία έχουν μελετηθεί και φαίνεται να έχουν επίδραση στο σωματικό βάρος.

Η κανέλα, είναι ένα μπαχαρικό που έχει μελετηθεί εκτενώς στη βιβλιογραφία, με αρκετές μελέτες που υποστηρίζουν την θετική επίδραση στον γλυκαιμικό έλεγχο, δηλαδή τη μείωση του σακχάρου του αίματος, με ωστόσο πολύ καλά αποτελέσματα στο σωματικό βάρος. Σε μελέτη παρέμβασης σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μετά από 40 ημέρες συμπληρωματικής χορήγησης της κανέλας και χρωμίου παρατηρήθηκε μείωση του σωματικού τους βάρους κατά 2,2kg. Αντίστοιχα, μελέτη παρέμβασης έδειξε ότι οι γυναίκες που έλαβαν συμπληρωματική χορήγηση κανέλας για 8 εβδομάδες σημείωσαν μείωση του σωματικού τους βάρους. Μια πιθανή εξήγηση, που έχουν δώσει ερευνητές, είναι ότι η συμπληρωματική χορήγηση κανέλας αυξάνει το φαιό λιπώδη ιστό, γεγονός που αυξάνει το βασικό μεταβολικό ρυθμό και μας οδηγεί στην μείωση του σωματικού βάρους.

Σημαντικό ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό είναι το χρώμιο, το οποίο συμμετέχει στο μεταβολισμό της γλυκόζης και της ινσουλίνης, γι’ αυτό και σε πολλές μελέτες έχει φανεί ότι η συμπληρωματική χορήγησή του μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Αναφορικά με τη σχέση του με την απώλεια του σωματικού βάρους φαίνεται ότι η συμπληρωματική χορήγηση χρωμίου βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους σύμφωνα με μια μεγάλη μετα-ανάλυση μελετών παρέμβασης. Η επίδραση του χρωμίου φαίνεται ότι οφείλεται στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης αλλά και στη μείωση του bingeeating, δηλαδή της υπέρμετρης κατανάλωσης φαγητού.

Συνολικά, φαίνεται ότι υπάρχουν συμπληρώματα που μπορούν να μας βοηθήσουν και να ενισχύσουν στην προσπάθεια μας να μειώσουμε το σωματικό μας βάρος. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην παραλείπουμε τα βασικά στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία, τα οποία είναι η ισορροπημένη διατροφή και η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα.

Βιβλιογραφία

 

Borzoei A, R. M.-J. (2018). Cinnamon improves metabolic factors without detectable effects on adiponectin in women with polycystic ovary syndrome. Asia Pac J Clin Nutr., 556-563.

Brownley KA, V. H. (2013). A double-blind, randomized pilot trial of chromium picolinate for binge eating disorder: results of the Binge Eating and Chromium (BEACh) study. J Psychosom Res., 36-42.

Kwan HY, W. J. (2017). Cinnamon induces browning in subcutaneous adipocytes. Sci Rep. .

Pittler MH, S. C. (2003). Chromium picolinate for reducing body weight: meta-analysis of randomized trials. Int J Obes Relat Metab Disord. , 522-9.

Whitfield P, P.-S. A. (2016). The effect of a cinnamon-, chromium- and magnesium-formulated honey on glycaemic control, weight loss and lipid parameters in type 2 diabetes: an open-label cross-over randomised controlled trial. Eur J Nutr., 1123-31.

2 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: