Προμηθευτές

Δημοφιλη προϊοντα

Information

Προσφορά  Optibac - για μωρά και παιδιά

Optibac - για μωρά και παιδιά

Νέο προϊόν

Τα συγκεκριμένα προβιοτικά στελέχη που εμπεριέχονται στο «Optibac - για μωρά και παιδιά» μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κοινών παιδικών λοιμώξεων κατά 25% ; 

Περισσότερες λεπτομέρειες

Άλλες πληροφορίες

Το «Optibac - για μωρά και παιδιά» εμπεριέχει 3 δισεκατομμύρια (3 Χ109) εξειδικευμένα προβιοτικά στελέχη και συγκεκριμένα το Lactobacillus acidophilus Rosell-52, το Bifidobacterium infantis Rosell-33, το Bifidobacterium bifidum Rosell-71 καθώς και 0,75 γρ. πρεβιοτικές ίνες FOS (φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες), καθιστώντας το ως το καταλληλότερο για τα βρέφη και τα παιδιά.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή.

Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ: 74320/11-07-2018. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

Γιατι να το επιλέξω;

Τα συγκεκριμένα προβιοτικά στελέχη που εμπεριέχονται στο «Optibac - για μωρά και παιδιά» μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κοινών παιδικών λοιμώξεων κατά 25% ;  

 

Κλινική μελέτη  (Cazzola, M. (2010). TherAdvRespirDis 4 5 271-8) εξέτασε τις επιδράσεις ενός προβιοτικού και πρεβιοτικού σκευάσματος που αποτελoύνταν από Lactobacillus acidophilus Rosell-52, Bifidobacterium infantis Rosell-33, Bifidobacterium bifidum Rosell-71 και πρεβιοτικό FOS σε μια ομάδα με 135 υγιή παιδιά σχολικής ηλικίας. Όλα τα παιδιά είχαν υποστεί τουλάχιστον τρία επεισόδια βρογχοπνευμονιών ή γαστρικών διαταραχών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα.

Τα ευρήματα της μελέτης:

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ημερήσια χορήγηση για τρεις μήνες του συγκεκριμένου προϊόντος μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο κοινών παιδικών λοιμώξεων. Το 48,4% των παιδιών στην ομάδα του σκευάσματος δεν ανέπτυξε καμία κοινή λοίμωξη κατά τη διάρκεια του χειμώνα έναντι του 31,5% των παιδιών στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Αυτό αντιπροσωπεύει 25% μείωση των λοιμώξεων. Το ποσοστό των παιδιών που έχασαν μία ή περισσότερες ημέρες στο σχολείο μειώθηκε στο 25,8% στην ομάδα του σκευάσματος, σε σύγκριση με το 42,5% της ομάδας του εικονικού φαρμάκου. Αυτό αντιπροσωπεύει μια απίστευτη μείωση κατά 40% των χαμένων σχολικών ημερών στην ομάδα των παιδιών που λάμβαναν το σκεύασμα.

Η σύνθεση της εντερικής χλωρίδας των παιδιών:

Τα είδη των φυσικών βακτηρίων που υπάρχουν στο έντερο ενός βρέφους ή παιδιού είναι πολύ διαφορετικά από τα είδη που υπάρχουν σε έναν ενήλικα. Το Bifidobacterium infantis και το Bifidobacterium bifidum αποτελούν τα κυριότερα προβιοτικά που βρίσκονται στα υγιή βρέφη και παιδιά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Το «Optibac - για μωρά και παιδιά» περιέχει και τα δύο αυτά βακτήρια, σε στελέχη που έχουν δοκιμαστεί ότι επιβιώνουν από την οξύτητα στο στομάχι και τα χολικά άλατα. Επιπλέον περιέχει ένα τρίτο είδος φυσικών βακτηρίων, το Lactobacillus acidophilus Rosell-52, το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επιβιώνει από την οξύτητα στο στομάχι και φτάνει στο έντερο ζωντανό.

Η ανισορροπία μεταξύ των καλών και των κακών βακτηρίων στο έντερο θεωρείται ότι σχετίζεται με την πέψη και την ανοσία ιδιαίτερα στα:

βρέφη που τρέφονται με φόρμουλα, βρέφη και παιδιά που λαμβάνουν αντιβιοτικά, βρέφη που γεννήθηκαν με καισαρική τομή, παιδιά με τακτικά κρυολογήματα, βρέφη και παιδιά με πεπτικά προβλήματα όπως κολικούς, διάρροια, δυσκοιλιότητα, δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς και εκείνα με αλλεργίες και ερεθισμούς του δέρματος, όπως το έκζεμα.

 

Το «Optibac - για μωρά και παιδιά» εσωκλείεται σε τρισδιάστατο ελασματοποιημένο φακελάκι για μέγιστη προστασία από τη θερμότητα και την υγρασία και έχει δοκιμαστεί κλινικά.

 Και για τις μητέρες !

Οι έγκυες και οι θηλάζουσες μητέρες μπορούν να λαμβάνουν το προϊόν «Optibac - για μωρά και παιδιά» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Τη στιγμή της γέννησης η μητέρα περνά τα φυσικά της βακτήρια στο μωρό και αυτό θεωρείται ότι ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία του παιδιού.

Μετά τη γέννηση η μικροχλωρίδα του βρέφους επηρεάζεται από τη διατροφή (μητρικό γάλα ή φόρμουλα), το περιβάλλον και τα φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά. Η φυσική ανάπτυξη των Bifidobacteria στα βρέφη ευνοείται από το θηλασμό.

 Οδηγίες

Δοσολογία:

Για βρέφη από τη γέννηση έως τα 3 έτη: ένα φακελάκι ανά ημέρα ή όπως σας υποδείξει ο ιατρός σας.

Για παιδιά 4 έως 12 ετών: ένα έως δύο φακελάκια ανά ημέρα ή όπως σας υποδείξει ο ιατρός σας.

Για έγκυες και θηλάζουσες μητέρες: ένα φακελάκι ανά ημέρα ή όπως σας υποδείξει ο ιατρός σας.

 Οδηγίες

Μπορείτε εύκολα να το αναμίξετε με τα αγαπημένα τρόφιμα ή ροφήματα του παιδιού σας. Μπορεί να ληφθεί με γάλα το οποίο όμως να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστό. Για βρέφη που θηλάζουν, η σκόνη μπορεί να εφαρμοστεί στη θηλή ή σε καθαρό δάκτυλο που μπορεί να πιπιλίσει το μωρό.

Οι ενήλικες και τα παιδιά να το πίνουν με νερό.

Καλύτερα να λαμβάνεται με ένα γεύμα, κατά προτίμηση με το πρωινό.

 Αποθήκευση

Λόγω του μοναδικού τρόπου παραγωγής, τα προβιοτικά της Optibac δεν απαιτούν ψύξη κατά την αποθήκευση τους. Αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

 Ασφάλεια

Τα προβιοτικά γενικώς, δεν συνιστώνται ( εκτός αν το προτείνει ο γιατρός σας) για όσους έχουν συγκεκριμένα ιατρικά θέματα όπως : όσοι είναι σε ανοσοκαταστολή, όσοι έχουν παγκρεατίτιδα, όσοι βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όσοι έχουν μέλαινα κένωση, όσοι έχουν κεντρικό φλεβικό καθετήρα, βρέφη με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή ασθενείς με ανοικτές πληγές μετά από χειρουργική επέμβαση.

Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητά αρώματα ή χρωστικές ουσίες.

Συστατικά

Το «Optibac - για μωρά και παιδιά» εμπεριέχει 3 δισεκατομμύρια (3 Χ109) εξειδικευμένα προβιοτικά στελέχη και συγκεκριμένα το Lactobacillus acidophilus Rosell-52, το Bifidobacterium infantis Rosell-33, το Bifidobacterium bifidum Rosell-71 καθώς και 0,75 γρ. πρεβιοτικές ίνες FOS (φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες).

Μάθετε Περισσότερα

Κάθε προβιοτικό στέλεχος των προϊόντων Optibac περνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του, η δυνατότητα να προσκολλάται και να αποικεί στο έντερο, η επιβίωση του από τη γαστρική οξύτητα και τα χολικά άλατα και η δράση του έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών.

Η Optibac εγγυάται για τον αριθμό των προβιοτικών στελεχών που εμπεριέχει το κάθε προϊόν της έως και την ημερομηνία λήξης!

13 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: