Προμηθευτές

Δημοφιλη προϊοντα

  • ANOSON

    Περιέχει πατενταρισμένο UC-II...

Information

Προσφορά ANOSON

ANOSON

Natural Doctor

Νέο προϊόν

Περιέχει πατενταρισμένο UC-II (Undenaturated Collagen) 40mg το οποίο είναι το μοναδικό ανοσορυθμιστικό κολλαγόνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Άλλες πληροφορίες

Προέρχεται από μη αλλοιωμένο χόνδρο κοτόπουλου όπου έχει διατηρηθεί η φυσική τρισδιάστατη μοριακή του δομή με τρόπο που προστατεύεται από τα γαστρικά υγρά και προσλαμβάνεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του γαστρεντερικού συστήματος (πλάκες του Peyer). Το 80% του ανοσoποιητικού συστήματος βρίσκεται στο γαστρεντερικό σύστημα. Όταν λαμβάνεται αναγνωρίζεται από τον οργανισμό ως τροφή με αποτέλεσμα να ρυθμίζει την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού και ως προς το δικό του κολλαγόνο. Σχετικές μελέτες υποδεικνύουν ότι μειώνει την φλεγμονή και βελτιώνει την κλινική εικόνα σε αυτοάνοσα νοσήματα. Περιέχει επίσης Νικοτιναμίδιο 200mg, MSM 500 mg, Glucosamine sulphate 400 (καθαρή θειική γλυκοζαμίνη 300mg) που ενισχύουν συνεργικά την ανοσορυθμιστική δράση του UC-II. Συνιστάται σε περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων λόγω της ανοσορυθμιστικής του δράσης.

Κατηγορία προϊόντος: Φυσικό συμπλήρωμα διατροφής
Φυσιολογική δράση: Ανοσορρυθμιστική υποστήριξη του οργανισμού σε καταστάσεις αυτοάνοσων νοσημάτων (γνωστά αλλιώς και ως νοσήματα συνδετικού ιστού ή νοσήματα κολλαγόνου), όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκλήρυνση κατά πλάκας, ψωριασική αρθρίτιδα, συστηματικό σκληρόδερμα, αγγεϊτιδες, λεύκη.

Που απευθύνεται και πως υποστηρίζει τον οργανισμό: Το προϊόν ANOSON σχεδιάστηκε για την υποστήριξη των αρθρώσεων τόσο σε καταστάσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ)
ή/και οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ) όσο και προληπτικά για την μείωση εμφάνισης τέτοιων
καταστάσεων. Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια προοδευτική εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου που οδηγεί στην καταστροφή της άρθρωσης και των οστών και χαρακτηρίζεται από πόνο της προσβεβλημένης άρθρωσης, δυσκαμψία και ελάττωση της κινητικότητας ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια ανοσοεξαρτώμενη φλεγμονώδης νόσος που εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται λανθασμένα στην επένδυση των αρθρώσεών μας και χαρακτηρίζεται από αρθρική φλεγμονή, με κυρίαρχα συμπτώματα αυτής, τον πόνο, την πρωινή δυσκαμψία και το πρήξιμο των περιφερικών αρθρώσεων.
Προκειμένου να κατανοήσουμε την φυσιολογική δράση του προϊόντος ANOSON, θα πρέπει αρχικά να αναφερθούμε συνοπτικά στους φυσιολογικούς εκείνους μηχανισμούς που οδηγούν στην καταστροφή του αρθρικού χόνδρου. Ο αρθρικός χόνδρος αποτελείται από:

χονδροκύτταρα και

μεσοκυττάρια ουσία (αποτελείται από γλυκοσαμινογλυκάνες, ίνες κολλαγόνου κυρίως τύπου ΙΙ, μη κολλαγονικές πρωτεΐνες).

Τα χονδροκύτταρα είναι πολύ ενεργά κύτταρα, παράγουν και εκκρίνουν την μεσοκυττάρια ουσία στην οποία είναι εμβαπτισμένα. Έχουν υποδοχείς για πολλές κυτταροκίνες, όπως ιντερλευκίνη 1 (IL-1). Η ενεργοποίηση των χονδροκυττάρων, προκαλεί την παραγωγή της μεσοκυττάριας ουσίας και πολλών ενζύμων, που την αποδομούν. Επιπρόσθετα, από τα ίδια κύτταρα παράγονται αναστολείς που ελέγχουν τη δράση των ενζύμων αυτών. Έτσι θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ σύνθεσης και αποδόμησης των διεργασιών αυτών για την καλή ομοιοστασία του αρθρικού χόνδρου. Από την άλλη, η μεσοκυττάριος ουσία λειτουργεί σαν «σφουγγάρι» ελαττώνοντας τους «κραδασμούς» που ασκούνται στον χόνδρο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και αλλάζουν την ομοιοστασία και τη λειτουργία του αρθρικού χόνδρου. Οι παράγοντες αυτοί διεγείρουν και ενεργοποιούν τα χονδροκύτταρα, με αποτέλεσμα την παραγωγή προφλεγμονωδών κυτταροκινών, όπως IL-1 που προάγουν την παραγωγή ενζύμων με αποτέλεσμα αυξημένη καταβολική ιδιότητα. Φυσιολογικά η μεγάλη δραστηριότητα των ενζύμων αυτών αναστέλλεται από τους αναστολείς τους. Όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι οι αναστολείς αυτοί δεν λειτουργούν φυσιολογικά στην ΟΑ και ΡΑ και υπερτερούν οι καταβολικές διεργασίες.

Παρέχει 4 στοχευμένα συστατικά, απαραίτητα για τον αρθρικό χόνδρο:

1. UC-II κολλαγόνο - κύριο ενεργό συστατικό του προϊόντος, ένα βιολογικά ενεργό συστατικό, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Αμερικανική εταιρεία InterHealth Nutraceuticals. To συστατικό UC-II περιέχει γλυκοσυλιωμένο, μη μετουσιωμένο κολλαγόνο τύπου ΙΙ που προέρχεται από χόνδρο κοτόπουλου (στέρνο), δηλαδή το τύπο του κολλαγόνου που εμφανίζεται στις αρθρώσεις του ανθρώπου και που συγκεκριμένα δεν έχει υποστεί αλλαγή της μοριακής του δομής κατά την επεξεργασία του (μη ενζυματική επεξεργασία υπό χαμηλή θερμοκρασία), συνεπώς διατηρεί την βιολογική δράση.
Με την πάροδο του χρόνου, οι αρθρώσεις καταπονούνται με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αρθρικού χόνδρου, αποκαλύπτοντας τις μικρές ίνες κολλαγόνου που υπάρχουν στο μεσοκυττάριο υγρό. Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας προσδιορίζει εσφαλμένα αυτές τις ίνες κολλαγόνου, ως «ξένα κύτταρα» και προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση στην περιοχή της άρθρωσης που οδηγεί τελικά σε φλεγμονή και έτσι ξεκινά το πρόβλημα στις αρθρώσεις. Το συστατικό UC-II έχει διπλή δράση, δηλαδή παρέχει το βιολογικά ενεργό κολλαγόνο τύπου ΙΙ που είναι αναγκαίο για την ανάπλαση των αρθρώσεων και συγχρόνως συνεργάζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα για την απενεργοποίηση βασικών προ-φλεγμονωδών κυτοκινών, όπως ιντερλευκίνη-10 (IL-10), που μεσολαβούν στην αρθρική φλεγμονή. Προκλινικές και κλινικές μελέτες υποστηρίζουν σήμερα την δράση του συστατικού UC II στην υποστήριξη των αρθρώσεων σε καταστάσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή/και οστεοαρθρίτιδας αφού:
· δρα φυσικά μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας την καλή υγεία των αρθρώσεων και προωθώντας την ευκινησία.
· δρα στα γόνατα, γοφούς, άκρα χεριών, ώμους, αγκώνες και αστραγάλους
· είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικό από την γλυκοζαμίνη και την χονδροϊτίνη
Το κολλαγόνο γενικά ανήκει σε μια οικογένεια ινωδών πρωτεϊνών, που εμφανίζεται σε όλους τους πολυκύτταρους οργανισμούς κυρίως ως δομικό συστατικό. Το κολλαγόνο εμφανίζει την ιδιαιτερότητα να φτιάχνει αδιάλυτες ίνες με μεγάλη αντοχή στον εφελκυσμό. Είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη των θηλαστικών και αποτελεί το ένα τέταρτο της συνολικής πρωτεΐνης του οργανισμού. Οι ίνες κολλαγόνου λειτουργούν ως «σκαλωσιά» πάνω στην οποία αναπτύσσεται ο συνδετικός ιστός (δέρμα, οστά, χόνδροι, τένοντες, αιμοφόρα αγγεία). Το 75% του δέρματος αποτελείται από κολλαγόνο και είναι το συστατικό που δίνει δύναμη και ελαστικότητα στα διάφορα όργανα και στους ιστούς. Το κολλαγόνο προσφέρει ελαστικότητα και δύναμη στους συνδετικούς ιστούς. Το σώμα παράγει κολλαγόνο κάθε μέρα αλλά επειδή η παραγωγή του μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, η διαθέσιμη ποσότητα κολλαγόνου γρήγορα γίνεται ανεπαρκής και έτσι είναι αναγκαία η πρόσληψη του με άλλους τρόπους, όπως η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.

2. Γλυκοζαμίνη - αποτελεί αμινοσάκχαρο το οποίο εκ φύσεως του υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και ως επί το πλείστον παρουσιάζεται στο χόνδρο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την αντοχή των αρθρώσεων. Σε μικρότερο βαθμό βέβαια, η γλυκοζαμίνη επίσης εμφανίζεται στα οστά και γενικά σε όλους τους συνδετικούς ιστούς. Η γλυκοζαμίνη αποτελεί επίσης θρεπτική ουσία για τις πρωτεογλυκάνες, οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο του χόνδρου, το οποίο σε συνδυασμό με το κολλαγόνο (παρών στον ιστό σε μορφή δικτύου, για να παρέχει στο χόνδρο αντοχή), εξασφαλίζουν ότι οι αρθρώσεις λειτουργούν με ευλυγισία και πως δύνανται να απορροφήσουν υψηλές πιέσεις (αρθρώσεις γονάτων και ισχίου). Ως ουσία, η γλυκοζαμίνη προσφέρει ελαστικότητα και όγκο στους χόνδρους, κινητικότητα και λεία λειτουργία των συνδετικών ιστών. Με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας της υπερβολικής σωματικής καταπόνησης, η παραγωγή της γλυκοζαμίνης μειώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Στους φυσιολογικούς αρθρικούς χόνδρους, η θειϊκή χονδροϊτίνη παράγεται με την βοήθεια των χονδροκυττάρων και των κυττάρων αρθρικού υμένα από το πρόδρομο αμινοσάκχαρο, την γλυκοζαμίνη. Η γλυκοζαμίνη αποτελεί το υπόστρωμα για την σύνθεση της θειϊκής χονδροϊτίνης, του υαλουρονικού οξέος και άλλων μακρομορίων του χόνδρου.

3. Νικοτιναμίδιο - συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας για την παραγωγή και έκκριση της μεσοκυττάριας ουσίας (γλυκοσαμινογλυκάνες, κολλαγόνο, μη κολλαγονικές πρωτεΐνες) από τα χονδροκύτταρα, υποστηρίζοντας έτσι την καλή υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Επιπρόσθετα, βιβλιογραφικές αναφορές υποστηρίζουν την δράση του νικοτιναμιδίου στην παρέμβασή του στο μονοπάτι σηματοδότησης που προωθεί την σύνθεση και δράση της ιντερλευκίνης-1 (IL-1). Η ιντερλευκίνη-1 (IL-1) είναι μια βασική προ-φλεγμονώδης κυτοκίνη, η οποία μεσολαβεί σε πολλές κυτταρικές αποκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι σημαντικές στην αρθρική φλεγμονή. Η IL-1 συναντάται στο πλάσμα και στο αρθρικό υγρό των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα και έχει αναφερθεί συσχέτιση μεταξύ των συγκεντρώσεων της IL-1 στο πλάσμα και της δραστηριότητας της νόσου. Συγκεκριμένα, το νικοτιναμίδιο έχει προταθεί ότι εξουδετερώνει τη βιολογική δραστικότητα της ιντερλευκίνης-1 που έχει ως συνέπεια την αναστολή των αποκρίσεων που προκαλούνται από την IL-1, συμπεριλαμβανομένης της επαγωγής μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ), συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματική επιδιόρθωση/ανάπλαση του αρθρικού χόνδρου αφού η παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου συμβάλει στην αναστολή σύνθεσης των χονδροκυτττάρων, δηλαδή στην αναποτελεσματική επιδιόρθωση/ανάπλαση του αρθρικού χόνδρου.
λειτουργίες πολλών ενζύμων, τα οποία λειτουργούν μαζί με την γλουταθειόνη στο αντιοξειδωτικό σύστημα προστασίας του οργανισμού.

4. Μεθυλο-σουλφονυλο-μεθάνιο (Methyl sulfonyl methane - ΜSM) - μια θειούχα ένωση που βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί αυτήν την ουσία ως πηγή οργανικού θείου, το οποίο συμμετέχει στην δημιουργία του συνδετικού ιστού, όπως για παράδειγμα στον χόνδρο των αρθρώσεων, στην δημιουργία αμινοξέων και λειτουργικών πρωτεϊνών κ.α. Επιπρόσθετα, το μεθυλο-σουλφονυλο-μεθάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στις καταλυτικές λειτουργίες πολλών ενζύμων, τα οποία λειτουργούν μαζί με την γλουταθειόνη στο αντιοξειδωτικό σύστημα προστασίας του οργανισμού.

 

6 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: